Befit Alken relaxatie4

RELAXATIE

Relaxatietherapie heeft als doel zowel lichamelijk en mentaal tot rust te komen. Daarbij gaat het om verlichting van de stress en spanningen, waarbij eerst de rol van het parasympatische zenuwstelsel wordt geschetst.

Door deze relaxatiesessies te doorlopen, zal je zelf in staat zijn om te ontspannen wanneer nodig of om te gaan met stressvolle situaties.
Naast voldoende uitleg, wordt er bij relaxatie gebruik gemaakt van diverse oefeningen en technieken, zoals bijvoorbeeld ademhalings- en relaxatie oefeningen en lichaamsbeweging.

Relaxatietherapie focust zich op allerhande stress gerelateerde klachten. Die kunnen allen aan de basis liggen van heel wat mentale en lichamelijke problemen, waarop relaxatietherapie heel wat positieve effecten heeft.

Door deze relaxatietherapie krijg je een gezonde ademhaling, lichaamshouding en lichaamsbewustzijn en leer je op een constructieve manier om te gaan met je gedachten en situaties.

Relaxatietherapie geeft zo baat bij diverse lichamelijke problemen, waaronder hyperventilatie, vermoeidheid, maag –en darmklachten, kortademigheid en hartkloppingen. Alsook  mentale problemen, angst of paniekaanvallen, faalangst, PTSS (na trauma’s), agressiebeheersing, burn-out of slaapproblemen.