Befit Alken medical taping 2

MEDICAL TAPING

Medical Taping is een vorm van tapen waarbij kinesiotape wordt toegepast.  Deze medical taping is bedoeld om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, de lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en doorbloedingsssystemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De achterliggende gedachte bij deze vorm van taping is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam maar bijvoorbeeld ook op de bloedsomloop en het lymfestelsel.  Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape zal dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Medical taping wordt vooral gebruikt als deel van een bestaand behandelpan door bijvoorbeeld het ontlasten van gespannen spieren.  Verder wordt deze vorm van taping ook toegepast bij houdingsverval of om minder spanning in de vrije zenuwuiteinden te creëren.

Deze medical taping zal u zeker als eens gezien hebben bij sportwedstrijden waarbij sporters veelkleurige tape op zich hebben hangen.